lunes, 13 de septiembre de 2010

CINQUENA JORNADA DE MOBILITZACIÓ NACIONAL I INTERNACIONAL

Per la llibertat dels 34 Presos Polítics Mapuche
66 dies de Vaga de Fam
(AL 15 de Set.)

MANIFESTACIÓ A BARCELONA: Dimecres 15 de setembre, 12 hrs.; Plaça Catalunya.


Des del 12 de juliol, a Xile, 32 Presos polítics Mapuche es troben en vaga de fam en diverses presons xilenes. A partir del 1 de setembre s'han sumat a la vaga 2 menors d'edat també detinguts i processats, augmentant a 34 el nombre total de presos polítics mapuche en vaga de fam.

La majoria d'ells, incloent els dos menors d'edat, estan sent jutjats en aplicació de la llei antiterrorista promulgada sota la dictadura militar d'Augusto Pinochet. A més varis d'ells estan sent jutjats doblement per tribunals civils i militars amb penes acumulatives, ja que a Xile la justícia militar té la competència per a jutjar a civils.

A partir del 12 d'agost, al complir-se 1 mes de vaga, la Coordinació de Familiars dels Presos Polítics ha convocat a 5 Jornades de Mobilització Nacional i Internacional, el que ha generat accions a Xile, Argentina, Uruguai, Hondures, Mèxic, Canadà, Estats Units, Bèlgica, Suècia, França, Alemanya i l'Estat Espanyol (Catalunya, País Basc, Galícia i Madrid).

Actualment, es crida a realitzar Jornades de Mobilització cada dimecres fins que es garanteixin les condicions mínimes per a deposar la vaga:

La derogació de la Llei Antiterrorista (heretada de la dictadura de Pinochet) per la qual són processats els comuneros Mapuche,
Fi a l'ús que fa la Justícia dels “Testimonis sense Rostre”, eina política que vulnera els Drets Humans,
Fi al doble processament, civil i militar,
Fi a la militarització de les comunitats en conflicte territorial en el Wallmapu (País Mapuche).

A Barcelona, la Plataforma Civil per la Llibertat dels Presos Polítics Mapuche, convoca a una Segona Manifestació aquest dimecres 15 de Setembre, a les 12 am, a Plaça Catalunya, a on es realitzarà una activitat performativa i posteriorment es lliurarà una carta a la Generalitat de Catalunya, sol·licitant que expressi al govern xilè la seva preocupació per la situació jurídica i humanitària dels 34 presos polítics mapuche.

Plataforma Civil per la Llibertat dels Presos Polítics Mapuche.

http://libertadpresospoliticosmapuchebcn.blogspot.com

e-mail: libertadppmapuchebcn@gmail.com

Informació d'altres manifestacions i actes en el món: http://agrupacionmapuchekilapan.bligoo.cl

No hay comentarios:

Publicar un comentario